Leerlingvolgsysteem bewegen en spelen

LVS BEWEGEN EN SPELEN  >>  NU STIMULIZ

 

 

Stimuliz is hét monitoringsysteem dat waardevolle data over de gezondheid van het kind eenvouding inzichtelijk maakt. 

Stimuliz geeft gebruikers van het leerlingvolgsysteem Bewegen en spelen (de 4 S-en) fde mogelijkheid gegevens (webbased) in te voeren, te bewaren en te beheren.

Het leerlingvolgsysteem ‘Bewegen en spelen’, beter bekend als de 4 S-en test, is ontworpen in 1996 door Wim van Gelder en Hans Stroes en heeft diverse versies gekend. In 2002 is het systeem beschreven in de uitgave Leerlingvolgsysteem Bewegen en Spelen (uitgeverij Elsevier, later Reed Business). In 2007 kwam de reeks Zorg voor beweging (Uitgeverij Esstede) uit en in 2015 vond de laatste verbetering plaats. Hier werkt Stimuliz mee.

De 4 S-en test is onderzocht op test-hertest betrouwbaarheid en inter-beoordelaarsbetrouwbaarheid door het lectoraat Bewegingswetenschappen van de HVA. De 4 S-en test uit het Leerlingvolgsysteem bewegen en spelen van Hans en Wim wordt in het bewegingsonderwijs gebruikt om de motorische vaardigheid van basisschoolkinderen te bepalen. Lees hier meer over de betrouwbaarheid en validatieproject.

Stimuliz is Nederland's meest vriendelijke leerlingvolgsysteem. Daarnaast is dit jaar een grote inspanning geleverd om het systeem te voorzien van webbased verwerkingsmogelijkheden, zodat de administratietijd sterk wordt ingeperkt en de verwerkingsmogelijkheden worden vergroot.

Tevens wordt de 4S-test ingebed in andere testen rondom spel, bewegen en biometrische gegevens, waardoor er veel meer monitoringsmogelijkheden ontstaan.

Het nieuwe systeem heet Stimuliz

Stimuliz BV is opgericht door Wim van Gelder, Danny Huisman en Wim Schrooten. Hans Stroes is vanaf de start intensief betrokken bij de content ontwikkeling van het systeem. De combinatie van vakinhoudelijke expertise van Wim en Hans en de productontwikkeling en bedrijfsvoering vanuit Danny en Wim vormt de krachtige basis van Stimuliz.

Stimuliz bevat momenteel:                       

  • 4S-test
  • 4 angsten test
  • BMI test
  • Leefstijl
  • Sportparticipatie
  • Eurofit  
  • Shuttlerun

Bij Stimuliz kan je alles digitaal, in één omgeving verwerken. Alle testen kunnen worden ingevoerd op tablet, smartphone of laptop. Dit betekent dat er geen papier meer nodig is en je direct in de gymzaal alles digitaal kunt afnemen. Er kan zowel online als offline gewerkt worden. Er is een internetverbinding nodig om een 'test' aan te maken, vervolgens kunnen gegevens offline worden ingevoerd.

De grote meerwaarde van Stimuliz bevindt zich aan de ‘rapportage’ kant. De gegevens die de gebruiker invoert geven de gebruiker veel meer inzicht. Zo kun je inzoomen op het individuele kind, maar ook vergelijkingen maken tussen groepen en scholen. Dit doet Stimuliz door gebruik te maken van vernieuwde grafieken en verbeterde tabellen. Op het moment dat je Stimuliz langer en structureel gebruikt zie je ook het verloop over de jaren heen. Zo maakt Stimuliz trends inzichtelijk en aankomende trends voorspelbaar. Voor (vak)leerkrachten en scholen interessant en zeker van belang voor besturen en gemeenten.

Geïnteresseerden kunnen Stimuliz 30 dagen gratis proberen. Op het moment dat je besluit om met Stimuliz door te gaan, verzorgd Stimuliz – zonder kosten - een import van al je leerlingen.

Probeer stimuliz.com gratis uit!

Bekijk hieronder het filmpje van leraar24

Wim van Gelder vertelt over het belang van het leerlingvolgsysteem en wat het kan opleveren.

 

 

Meer weten? Klik op één van de onderstaande onderwerpen